" />
nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Voor het maken van witte wijn worden de druiven geperst voor het begin van de gisting. Om toch zoveel mogelijk aroma's aan de schil te onttrekken laat men druiven als sauvignon, sémillon, muscat en riesling tegenwoordig vaak korte tijd inweken alvorens ze te persen. Dit is de macération préfermentaire of pelliculaire, in het Engels skin contact. Na de persing laat men het sap rusten voor klaring. Om dit proces te bespoedigen wordt het sap gekoeld tot zo'n 4 graden. Dan slaan de microscopisch kleine organische deeltjes die na de persing zijn blijven zitten neer en wordt de most helder. Men noemt dit débourbage.

In het geval van laat geoogste druiven die zeer rijk zijn aan suiker kan het gebeuren dat de gisting stopt voordat alle suikers zijn omgezet in alcohol. Het resultaat is dan een zoete wijn. Zoete wijn kan ook ontstaan omdat de gisting stopt vanwege een te lage temperatuur in de kelder. In Duitsland komt dat vaak voor. Een andere manier om de gisting te laten stoppen is het verwijderen van overgebleven gistcellen door de most te centrifugeren.




Bezig met laden...
Comte Paul Antonin Blanc 2017
€ 6,10

Prijs per stuk

Apaltagua Sauvignon Blanc Reserva
€ 7,60

Prijs per stuk

Herdade do Rocim Mariana Branco 2017
€ 8,45

Prijs per stuk

Grüner Veltliner Fruchtspiel 2017
€ 8,95

Prijs per stuk

Michaud Sauvignon Blanc
€ 9,15

Prijs per stuk

Villa Trasqua Trastella
€ 9,95

Prijs per stuk

Becker-Landgraf Blanc de Noir 2017
€ 10,15

Prijs per stuk

Becker-Landgraf Grauer Burgunder
€ 10,40

Prijs per stuk



| Meer

Wijnliefhebber onze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.